اولین قطعه مریم ارونقی با نام «آی ایشیقیندا» منتشر شد
انتشار: تیر 26، 1401
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

اولین قطعه مریم ارونقی با نام «آی ایشیقیندا» منتشر شد

برای سازهای پیانو و قانون

موسیقی ما- اولین قطعه مریم ارونقی (نوازنده پیانو و مدرس موسیقی) با نام «آی ایشیقیندا» منتشر شد. «آی ایشیقیندا» یک قطعه معروف آذری است که برای سازهای پیانو و قانون تنظیم شده و به عنوان اولین اثر از نخستین آلبوم ارونقی منتشر شده است.
\xa0
ارونقی درباره محور شکل گیری این آلبوم می گوید: «من نوازنده موسیقی کلاسیک هستم و بارها می خواستم به سمت موسیقی شرقی حرکت کنم؛ ولی فرصت آن فراهم نمی شد. در نهایت تصمیم گرفتم این بار با کمک گرفتن از قدرت خاطرات، این شروع دوباره را انجام بدهم. در نخستین آلبومم تصمیم گرفتم قطعه های «فریاد» و «کولی» به آهنگسازی انوشیروان روحانی و «از میان گل ها» به آهنگسازی همایون خرم را با سازهای ایرانی مانند تار و تنبک به همراه پیانو بازسازی کنم.»
\xa0
او درخصوص نام این آلبوم نیز عنوان می کند: «این آلبوم برای من حرکتی بود که می خواستم پوسته موسیقی کلاسیک را بشکافم. این کار یک کار دلی بود و سال ها می خواستم آن را انجام بدهم و به همین خاطر تصمیم گرفتم که اسم آن را «دفترچه خاطرات» بگذارم تا بلکه خاطرات بتوانند من را از آن پوسته بیرون بیاورند.»
\xa0
مهسا شهبازیان به عنوان نوازنده قانون در قطعه «آی ایشیقیندا» و آرش طارمی به عنوان نوازنده تنبک در قطعه «فریاد» با ارونقی همکاری کرده است و همچنین قطعه «از میان گل ها» با تار مسعود آزین و تمبک خانم ثریا حسین پور ضبط شده است. تنظیم برای آنسامبل و تار قطعه «از میان گل ها» را نیز فواد سمیعی برعهده داشت است. در یک اثر دیگر هم ارونقی با یک ارکستر همکاری کرده که هنوز نوازنده های آن مشخص نشده است.
\xa0
قطعه «آی ایشیقیندا» برنده گلوبال موزیک اواردز ۲۰۲۲ در بخش موسیقی فولک آذری و دوئت نوازی نیز شده است. مریم ارونقی، در آذرماه ۱۳۶۳ به دنیا آمده و موسیقی را از سال ۱۳۷۵ فرا گرفته است. او در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار در کنسرواتوار موسیقی تهران شرکت کرده و پس از آن در اجراهای متعددی در ایران و کشورهای مختلف جهان به هنرنمایی پرداخته است. ارونقی سال هاست که به امر تدریس مشغول شده و حالا دوباره با یک آلبوم جدید به سمت اجرا بازگشته است.



منبع: https://www.musicema.com/node/406039

اولین قطعه مریم ارونقی با نام «آی ایشیقیندا» منتشر شد