همچنین این افراد در صورت داشتن شرایط خوب می توانند آموزشگاه های آزاد هنری تاسیس کنند و آن را مدیریت کنند. بهترین موسیقی ایرانی از استانهای مختلف ایران از شهرهای بزرگی مانند تهران ، اصفهان ، کاشان ، یدز ، تخت جمشید ، شیراز ، نقش رستم و بسیاری دیگر منتقل شده است. جایی که می توانید بهترین آهنگ های جدید فارسی و به طور کلی شنیده ترین آهنگ های موسیقی ایرانی را گوش کنید. موسیقی ایرانی – مجموعه آثار رادیویی شجریان شماره گذاری برای رعایت نظم انجام شده و هیچ دلیل دیگه ای ندارد…. دستگاه موسیقی راست پنجگاه شباهت هایی به دستگاه ماهور دارد و تفاوت بزرگ این دو در حرکات و گردش ملودی هایشان است و حرکت نت های که برای گوشه های این دستگاه های موسیقی نوشته می شود یکسان می باشد. دستگاه موسیقی راست پنجگاه یکی از دستگاه های مهجور ایرانی است که خیلی کم کار شده است.
موسیقی در دوران صفویه| موسیقیِ پادشاهان در ایران | ۱۴۰۰ تا ۱۷۲۲ میلادی
برندگان جایزه گرمی ۲۰۲۳ در حوزه موسیقی در حالی معرفی شدند که نام یک ایرانی بار دیگر در میان برگزیدگان جایزه اعلام شد؛ اینبار برای یک جایزه تازه تاسیس. آهنگ جدید بهرنگ سروی با نام «دنیزه بیرگول» (گلی در دریا) منتشر و در دسترس مخاطبین قرار گرفت. از هردوت نقل است که در دوران امپراتوری هخامنشی که به «امپراتوری پارسی» نیز معروف است، موسیقی نقش مهمی بهخصوص در دربارها داشتهاست. او میگوید که وجود موسیقی برای مراسم مذهبی پرستش خداوند، بسیار ضروری بودهاست. بعدها یعنی پس از ابلاغ دین پیامبر زرتشت، میترا، شخصی که به عنوان “داواً یک خدای دروغین یا شیطان و همچنین بتان دیگر بیشتر و بیشتر مقبول واقع شدند.
- ریتم غالب پیشدرآمدها 4/4 ، 3/4 ، 12/8 ، 6/4 ، 2/4 یا 6/8 است و در همهی این موارد سرعت اجرا حالتی آرام و متین دارد.
- در این دوره موسیقی و شعر، آنچنان به هم نزدیک میشوند که کسی نمیتوانست بدون اینکه با موسیقی آشنا باشد، خود را شاعر بداند.
- دستگاه موسیقی چهارگاه موسیقی مختص صبح هاست که با شنیدن آن سرحال و پر انرژی خواهید شد و یا می توانید در هنگام خمودگی و کسالت این موسیقی را گوش کنید تا حسابی سرحال شوید و معجره موسیقی را تجربه کنید.
این دانشجویان در دوران تحصیل خود با مبانی نظری و ردیف نوازی موسیقی، تاریخ موسیقی، صداها، فلسفه موسیقی، فواصل موسیقی آشنا می شوند. این دانشجویان در بخش عملی دروس خود نیز مهارت کافی برای نواختن حداقل یکی از سازهای موردعلاقه ایرانی مانند نی، قانون، سنتور، تار و سه تار، کمانچه و … را پیدا می کنند. یعنی میتواند از هر گوشهای آغاز شود و ریتمهای مختلفی هم داشته باشد.
تاریخ موسیقی ایران در دوره خلفای عباسی (۱۳۲ تا ۶۵۶ هجری / ۷۵۰ تا ۱۲۵۸ میلادی)
مرگ اسحاق در سال 236 هجری و در اثر گرفتن روزه زیاد و ابتلا به بیماری ذرب (بیماری کبدی یا گوارشی) رقم خورد. همچنین بعدهها تفسیر و ترجمه پهلوی اوستا را نیز با آهنگ و آواز خوش میخواندهاند. در روزگار ما نیز همچنان اوستا را بهصورت آهنگین میخوانند و حتی این سنت نزد مهاجران ایرانی مقیم هند و زرتشتیان مقیم ایران همچنان پابرجاست. اما در این میان شاید فردوسی را مهمترین منبع برای معرفی اساطیر موسیقی ایران قلمداد کرد. او بیش از هر شاعر و نویسنده دیگری به موسیقیدانان و اسطورهها اشاره کرده است. از حدود ده هزار سال پیش، ایران در تصرف اقوام و مردمانی بوده است که میل به ماندگاری طولانی در این کشور داشتهاند.
رضا صادقی
ابراهیم فرزند ماهان، بهخاطر اقامت نسبتا طولانی در موصل و شکوفا شدن مجله خبری اهواز موزیکش در آن شهر، به موصلی معروف شد. او بعدها نام خود را به میمون یا ابن میمون تغییر داد و در جوانی برای یادگیری موسیقی به موصل رفت و در آنجا نزد سیاط روکی که خوانندهای توانا و نوازنده زبردست عود بهشمار میرفت، موسیقی ایرانی و عربی را فرا گرفت. او علاوه بر نوازندگی عود در دربار هارونالرشید در تصنیف موسیقی نیز بسیار ماهر بود.