موارد زیادی بر موسیقی سنتی تاثیر گذار است، از جمله خلاقیت، آهنگهایی که قبلاً آموخته شده و انتظارات سبکی. یکی از ویژگی های مهم یک آهنگ یا قطعه در فرهنگ عامیانه سنتی، وابستگی آن به پذیرش توسط جامعه است یعنی توسط یک روستا، ملت یا خانواده و تمایل آن به تغییر با انتقال از فردی به فرد دیگر. سرچشمه موسیقی محلی به ندرت شناخته شده است، با این حال، مشخص است که آهنگهای سنتی و سایر قطعات محلی حاصل خلق فردی هستند. این نوع از موسیقی چه توسط روستاییان و چه توسط نوازندگان حرفهای اجرا شود آثارشان به نوعی در فرهنگ عامیانه گنجانده خواهد شد. کارنامه یک جامعه عامیانه احتمالاً همیشه شامل آهنگ هایی با ریشه های بسیار متنوع است.
- آنها نواخته ها و هر آنچه در مورد موسیقی باستان ایرانی یاد گرفته بودند را دسته بندی کردند و این دسته بندی، ردیف موسیقی ایرانی نام گرفت.
- علاقه به ترانههای سنتی ایرانی تا آنجا پیش رفته که در عصر ارتباطات و با وجود امکان دانلود سریع و باکیفیت انواع آهنگهای جدید، آهنگهای خوانندگان بسیار قدیمی همچنان حفظ شدهاند.
- در ادبیات فنی در مورد سنت، اصطلاحات نسخه، نوع و فرم ممکن است برای بیان درجات رابطه استفاده شود.
- برای اینکه ذهنتان درگیر گوشه ها نشود لازم است بگوییم، گوشهها در حقیقت ملودیهای کوتاهی هستند که شما در یک ساز و اواز یا تکنوازی یک ساز ایرانی میشنوید.
هر مجله خبری اهواز موزیک موسیقی ایرانی، از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شده است و معمولاً بدین شیوه ارائه میشود که از درآمد دستگاه آغاز میکنند، به گوشه های اوج در میانه ی کار میرسند. شایان ذکر است که چند تحرک احتمالاً باستانی محسوب نشده و فقط خیلی قدیمی هستند. همانگونه که در طول تاریخ سابقه داشت، موسیقی سنتی ایرانی به عملکرد خود به عنوان ابزاری روحانی ادامه داده و کمتر به عنوان وسیله تفریح به آن نگاه میشد.
مجموعه 50 سال رادیو ایران
این سبک با فعالیت های دیگر مرتبط است و در درجه اول منشا روستایی دارد. تاثیر موسیقی برخی از این کشورها که در دورهای از تاریخ بخشی از خاک ایران بودهاند بر آهنگهای ایرانی نیز، غیر قابل چشم پوشی است. تا آنجا که در هر جهت جغرافیایی ایران، نواها و موسیقی اصیل ایرانی اشتراکاتی با موزیک کشورهای همسایه دارد. برخی از محققان بر این باور بودند که موسیقی سنتی ریشه در باستانگرایی دارد و میراثی است که میتوان از آن تاریخ گذشتگان، زبان، ادبیات و دیگر ویژگیهای فرهنگی را استخراج کرد.
نگاهی به موسیقی و سازهای سنتی ایرانی
پس به طور کلی می توان گفت موسیقی سنتی ایرانی مجموعه ای است از دستگاه ها، نغمات و آوازهایی که در طول تاریخ نسل به نسل گردیده و به دست ما رسیده است. هر کشوری سازهایی بومی دارد تا مردم بتوانند موسیقی سنتی و معتبر خود را بشنوند. در ایران، نسل های متعددی از هنرمندان خلاق، تجربیات خود را روی هم انباشته کرده اند تا سازهای سنتی فعلی را خلق کنند. اگر می خواهید بیشتر فرهنگ ایرانی را بشناسید، آشنایی با موسیقی سنتی ایران و گوش دادن به آن، قطعا یکی از اولین قدم های پیش روی شماست.
انواع مضراب سه تار برای نواختن
می توانید ساعت ها به ملودی نی انبان گوش دهید اما همچنان می خواهید بیشتر بشنوید. با گوش دادن به یک اجرای انفرادی نی انبان حال و هوای آن را حس کرده و عاشق آن خواهید شد. از این صداها برای برقراری ارتباط، هشدار و همچنین ایجاد ترس در دل حیوانات و دشمنان استفاده می شد. این ابزارها به مرور زمان، تکامل یافته و تبدیل به آلاتی برای نواختن موسیقی شدند.