موسیقی رسمی و شهری ایران در حال حاضر به صورت هفت دستگاه مستقل، دستهبندی و ارائه میشود كه برخی از دستگاهها دارای شعبههای كوچكتری به نام «آواز» هستند. این دستگاه عمدتا جهت ابراز اندوه و دلگرفتگی که به امیدواری گرایش دارد شایسته است. آوازی است که از مناجات دلدادگان فاصله کشیده و از درماندگی بیچارگان صحبت میکند. تک آهنگ «یکبار مصرف» با ملودی مهدی کولیوند و صدای رستاک حلاج، منتشر شده و در دسترس مخاطبان قرار گرفت. «شهریور» نام تازه ترین قطعه با موسیقی و تکنوازی بم تارِ صائب کاکاوند است که به تازگی منتشر شده و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
احمد سلو
امروزه قطعات در حالت ۶ یا حداکثر ۷ ضرب مجله خبری اهواز موزیکخته میشوند که مایه تاسف است. بسیاری از ملودیها و مدهای این موسیقی در مقامها ترکی و موسیقی عربی میشوند. تفصیل اینکه باید به صورت مشخص اظهار کنیم که اعراب پس از تهاجم به امپراتوری ایران، سرزمینهای تسخیر کرده را با نام «جهان اسلام» معرفی نمودند.
**تمامی صوت ها در این برنامه به صورت آفلاین می باشد ونیازی به صرف وقت برای دانلود صوت ها نیست.
ابوالحسن مختاباد روزنامهنگار و پژوهشگر شناخته شده موسیقی و برادر سید عبدالحسین مختاباد خواننده براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. آهنگ رنگ فرح، کاروان، آهنگ اگر بار گران بودیم رفتیم و شد خزان گلشن آشنایی جواد بدیع زاده از آهنگهای معروف در این دستگاه هستند. در این ویکیپدیا پیوندهای زبانی در بالای صفحه و همتراز با عنوان مقاله قرار دارند. هر ترانه از دو و یا یک جمله تشکیل می شود و در هر دوره با کلامی تکرار می شود و حالتی شبیه ترجیع بند به خود می گیرند.
- متاسفانه به دلایل مختلفی همچون جنگهای متعدد منابع موجود بسیار محدود هستند.
- در مورد سازهایی که در این دوره معمول بودهاند میتوان به نای، غژک (غیچک)، رباب، بربط و چنگ اشاره کرد.
- دیکشنری آموزشی بیاموز، یک دیکشنری آنلاین و رایگان است که با هدف استفاده زبان آموزان زبان های انگلیسی، آلمانی و فرانسه طراحی شده.
- در حالیکه روز گذشته در کنار محل دفن اخوان ثالث، شاعر نامدار ایرانی، مزار استاد شجریان آماده سازی و تصویر آن منتشر شده بود، اما امروز محل دفن پیکر وی به درخواست خانواده آقای شجریان به دلیل جانمایی نامناسب تغییر کرد و در کنار موزه آرامگاه فردوسی مشهد تدفین شد.
- او بعدها نام خود را به میمون یا ابن میمون تغییر داد و در جوانی برای یادگیری موسیقی به موصل رفت و در آنجا نزد سیاط روکی که خوانندهای توانا و نوازنده زبردست عود بهشمار میرفت، موسیقی ایرانی و عربی را فرا گرفت.
این هفت نام در برخی کشورهای غربی با کلماتی با هجای تکی و در برخی به صورت الفبایی تلفظ میشوند. تمامی توضیحاتی که در ادامه میخواهید وابسته به همین نت ها میباشند و بدون آنها کاملا بی معنا میشوند. خوارزمی (قرن چهارم هجری) یا “محمد بن احمد” را بهجرأت میتوان از مشهورترین موسیقیشناسان این دوره دانست. از آثار اسحاق میتوان به الرقص و لزفن (پایکوبی) ، کتاب النفعم و الایقاع اشاره کرد.
موسیقی در دوران ایلخانیان | فخرالدین ابراهیم عراقی همدانی
از جمله این اشخاص میتوان به عبیدالله بن طاهرفرزند بنیانگذار سلسله طاهریان (درگذشته 230 هجری.) اشاره کرد که ساختههای خود را درحضور مأمون خلیفه عباسی میخوانده است. این علاقه و اشتیاق در موسیقی فقط مختص به عبیدالله بن طاهر نبود، بلکه پسرانش “محمد” و “عبیدالله” نیز از بزرگترین دوستداران و مشوقّان هنر بودهاند. از دیگر هنرمندان معروفی این دوره میتوان به “راتبه نیشاپور” اشاره کرد که از نوازندگان زبردست عود بهشمار میرفته است. از موسیقیدانان معروف دوره اموی میتوان به ابن مسجح (ابوعثمان سعیدبن مسجح– درگذشته حدود ۹۷ هجری) اشاره کرد که در مکه متولد شده بود و علیرغم اینکه ایرانی نبود، با مسافرت به ایران و شام توانست نبرات (فاصلههای ناساز) را از موسیقی عربی بزداید و روشی نو ایجاد کند. در حالیکه روز گذشته در کنار محل دفن اخوان ثالث، شاعر نامدار ایرانی، مزار استاد شجریان آماده سازی و تصویر آن منتشر شده بود، اما امروز محل دفن پیکر وی به درخواست خانواده آقای شجریان به دلیل جانمایی نامناسب تغییر کرد و در کنار موزه آرامگاه فردوسی مشهد تدفین شد.
توسط
برچسبها: