او در ایتدا به شمال آفریقا رفت و مورد توجه زیادةالله اول قرار گرفت. اما طولی نکشید که با خواندن شعری از عنتره (شاعر معروف دوره جاهلیت عرب) که در آن به سیاهی رنگ مادرش اشاره شده بود، موجب ناراحتی سلطان قیروان شد و حتی به دستور زیادةالله اول تنبیه شد. این موضوع باعث آن شد که زریاب از مدیترانه عبور کند و به آندلس برود. از استاتید بزرگ موسیقی سنتی ایرانی می توان به درویش خان، استاد ابوالحسن صبا، استاد حسن کسائی، فرامز پایور، محمد رضا شجریان، استاد جلیل شهناز، روح الله خالقی، استاد علی نقی وزیری، غلامحسین بنان و دیگر اساتید اشاره کرد. دستگاه نوا را آوازی در مرز میانه که آهنگی آرام،میانه و معتدل نه خیلی نشاط انگیز و نه خیلی غم انگیز دارد، میشناسند.
- مرگ اسحاق در سال 236 هجری و در اثر گرفتن روزه زیاد و ابتلا به بیماری ذرب (بیماری کبدی یا گوارشی) رقم خورد.
- بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور هنر 99، این رشته تنها در دانشگاه تهران، دانشگاه هنر(محل تحصیل کرج)، دانشگاه گیلان-رشت به صورت سراسری و روزانه ارائه می شود.
- این موسیقی همانطور که گفته شد، دارای دستگاهها و آوازهای مختلف و همچنین گوشهها است که جلوتر با آنها بیشتر آشنا میشوید.
- این دستگاه را میتوان یکی از قدیمی ترین دستگاه های موسیقی ایرانی دانست چرا که تبار کهن تری نسب به سایر دستگاهها دارد.
- در این مطلب قصد داریم به یکی دیگر از رشته های جذاب موسیقی، رشته نوازندگی موسیقی ایرانی، از رشته های کنکور هنر بپردازیم و درباره بازارکار، شرایط تحصیل در آن، آینده شغلی، در آمد آن صحبت کنیم.
نمایشگاه سه تار محمود صادق محمدی از هنرمندان فعال حوزه موسیقی ایرانی در تبریز برگزار خواهد شد…. خاندان موصلی اولین خاندان هنر بود که نامشان در تاریخ دوران اسلامی دیده میشود. این خاندان در اصل ایرانی و اهل ارجان (ارگان) فارس در نزدیک شیراز بودهاند. از نامآورترین هنرمندان این دوره میتوان به نشیط فارسی اشاره کرد که او نیز بردهای ایرانی و در خدمت عبدالله بن جعفر بود. او با اجرای آهنگهای ایرانی در مدینه به شهرت رسید و مدتی نزد سائب خاثر آموزش دید. بر این اساس موسیقیِ گاهانی را که در دوره مادها رواج داشته و تا کنون به حیات خود ادامه داده است را میتوان سرچشمه اصلی موسیقی ایرانی، موسیقی ایران قبل از اسلام و بهویژه موسیقی آیینی پنداشت.
رئیس بیمارستان جم: شجریان هوشیار نیست و شرایط خوبی ندارد
ابن محرز (ابولخطاب مسلم یا سلم، فوتشده در حدود ۹۷ مجله خبری اهواز موزیک) موسیقیدان دیگری است که پدرِ او ایرانی و از نگهبانان کعبه بود. او درموسیقی آنچنان خوب بود که اعراب به وی لقب صناج (چنگ نواز یا دف نواز) دادند و از او به عنوان مبتکر زوجخوانی یا خواندن دوبیتی یاد میشود. شرایطِ پیشآمده در دوره پیش از اسلام یا همان عصر جاهلیت سبب شده بود که دستآوردهای هزارههای گذشته اعراب از میان بروند و اطلاعات تاریخی چندانی از موسیقی آن دوران در دست نباشد.
اجرای کنسرت برای حمایت از هنرمندان نواحی
مقامات موسیقی محلی معمولأ “کوچک” است و مجالی برای تغییر مقام ندارد. این دستگاه را میتوان یکی از قدیمی ترین دستگاه های موسیقی ایرانی دانست چرا که تبار کهن تری نسب به سایر دستگاهها دارد. این دستگاه که در تمام کشورهای مسلمان وجود دارد، بیشتر برای نشان دادن احساس غم و اندوه در قطعه مناسب است. با توجه به اینکه قسمت زیادی از قطعات موسیقی ایرانی مثل تصنیفها چهارمضرابها و غیره بر اساس این دستگاه ساخته شدهاند میتوان گفت این دستگاه یکی از بزرگترین دستگاههای موسیقی ایرانی محسوب میشود.
“موسیقی کبیر” توسط “رلانژه” (Baron d’ Erlanger) به فرانسه ترجمه شده و دانشنامه “احصا العلوم” که داری بخشی درخصوص موسیقی است؛ ترجمهای به لاتین و عربی دارد. از دیگر هنرمندان دوره طاهریان میتوان به فارابی یا ابونصرمحمدبن طرخان، (درگذشته 339 هجری) که بزرگترین موسیقیشناس و موسیقیدان دوارن اسلامی بود، اشاره کرد. او عهدهدارِ معلمی معتضد قبل از رسیدن به خلافت بود (شانزدهمین خلیفه عباسی 279 تا 289 هجری).
موسیقی در دوران ایلخانیان | فخرالدین ابراهیم عراقی همدانی
توسط
برچسبها: