
بروزرسانی: 06 اردیبهشت 1404
شکار آهو .. موسیقی محلی Guitar, Electric guitar, Music instruments | ahwaz-music
در مقایسه با موسیقی هنری، که لذت زیبایی را به ارمغان می آورد و موسیقی عامه پسند، که (اغلب همراه با رقص اجتماعی) به عنوان سرگرمی عمل می کند، سبک محلی اغلب با فعالیت های دیگر، مانند آیین ها یا چرخه زندگی، کار، بازی و… همراه است. عوامل بسیار زیادی در جذب گردشگر موثر هستند که یکی از مهم ترین این عوامل موسیقی بومی و محلی است. موسیقی و گردشگری ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند به طوری که موسیقی بومی و محلی بازتابی از فرهنگ و هویت یک منطقه برای گردشگران و بازدیدکنندگان است. شکل دیگر از موسیقی محلی بوشهر محسوب می شود که معمولا در عزا و جشن عروسی اجرا می شود.
- اما وقتی می گوییم " بوم" منظور چیست؟ به طور کلی بوم، محیط زیستگاهِ افرادی است که در اصول اخلاقی و آداب و رسوم و به طور کلی فرهنگی (یا خرده فرهنگ) در آن با یکدیگر اشتراک دارند.
- در قرن بیستم موسیقی سنتی با جنبش های سیاسی و اجتماعی بیش از پیش مرتبط شد و تمایزات موسیقی را در میان آهنگ های محلی، هنری و عامه پسند محو کرد.
- عوامل بسیار زیادی در جذب گردشگر موثر هستند که یکی از مهم ترین این عوامل موسیقی بومی و محلی است.
- در برگیرندۀ هزاران دستگاه مقام و ملودی است که در مراسم جشن و عروسی،عزا و سوگواری،کار و ...
- این موسیقی بسیار بکر و شنیدنی است اما متاسفانه با وجود تلاش های فراوان پیشکسوتان هنوز ناشناخته مانده است.
بنابراین، برای مثال، چندین اجرای کاملاً مشابه توسط یک خواننده ممکن است نسخه ای از یک آهنگ باشد. گرچه یک آهنگ محلی در هر زمان که شنیده شود به نوعی تحت تاثیر سنت یک جامعه است اما همانطور که سینه به سینه منتقل می شود دست خوش تغییر نیز خواهد شد. به طور کلی، “موسیقی محلی” به ژانری اطلاق می شود که بخش های وسیعی از مردم به ویژه طبقات اقتصادی/اجتماعی پایین تر آن را درک کرده و با آن هم ذات پنداری می کنند. «مجله گردشگری یومگ» از معرفی مقصدهای برتر جهان گرفته تا نکات پر اهمیت سفر، از جذابیت های فرهنگی مقصد گرفته تا راه و رسم سفر حرف ها و نکته های بسیاری برای شما دارد. 1) ازدیدکاه آئینی ترانه های بومی آوازی که بصورت دسته جمعی یا انفرادی خوانده می شوند.
تاریخچه :
از مجله خبری اهواز موزیکمندان معروف در حوزه موسیقی بومی و محلی این استان می توان، شهرام ناظری، احمد کایا، عباس کمندی و... اصطلاح «موسیقی محلی» عموماً برای توصیف موسیقی ای به کار می رود که به سنت شفاهی مرتبط است و آهنگ سازان غیرحرفه ای، به ویژه در نواحی روستایی، آن را اجرا می کنند و از این نظر با موسیقی کلاسیک، شهری و تجاریِ یک کشور یا یک فرهنگ تفاوت دارد. این تعریف برای فرهنگ هایی به کار می رود که سنّتِ موسیقی کلاسیک یا موسیقیِ هنری را داشته باشند (مانند چین، هند، اروپا، و امریکای شمالی)؛ در دیگر کشورها چنین تمایزی مشاهده نمی شود. در جامعه فرهنگی بوشهر بیشترین اثر را موسیقی آفریقایی داشته است و البته چون این منطقه به مناطقی از استان های لر هم نزدیک است موسیقی لری هم به موسیقی این منطقه راه پیدا کرده است.
اهمیت موسیقی موسیقی فولکلور یا محلی
در واقع این موسیقی مشهور اثر دست و صدای هنرمندانی به نام عاشیق است. عاشیق ها گروه کاملی هستند که از شاعر، خواننده و نوازنده تشکیل می شوند. سازی که عاشیق ها از آن ها استفاده می کنند شباهت بسیاری به تار دارد که از نُه سیم تشکیل شده است.
از ویژگى هاى موسیقى محلى در ایران کارآیى آن در مراسم مذهبى است. بنابر آنچه در تاریخ آمده مغ ها در دورهٔ هخامنشى نیایش هاى خود را با آهنگ مى خوانده اند. در موسیقی محلی می توان نقش ادبیات، احساسات درونی، باورها و به طور کلی زندگی گذشتگان را مشاهده کرد. گاهی محتوای ترانه های موسیقی محلی به شرایط موجود در جامعه ربط دارد.
http://dastchinflower.ir