موسیقی سنتی ایرانی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد | ahwaz-music

از نظر علمی اثبات شده است که موسیقی تأثیر قدرتمندی بر مغز دارد. تحقیقات اخیر نشان می دهد که موسیقی می تواند در بسیاری از جنبه های مغز از جمله کاهش درد، کاهش استرس، تقویت حافظه و جلوگیری از آسیب های مغزی کمک کند. در این مطلب قصد داریم به یکی دیگر از رشته های جذاب موسیقی، رشته نوازندگی موسیقی ایرانی، از رشته های کنکور هنر بپردازیم و درباره بازارکار، شرایط تحصیل در آن، آینده شغلی، در آمد آن صحبت کنیم. آهنگی آزاد است که خواننده اشعاری را در یک دانگ مشخص می خواند و میزان کشش ها، تحریرها و سکوت ها کاملاً در اختیار اوست. یعنی همانند قطعات ضربی الزامی ندارد که با سرعت مشخصی به اجرای موسیقی بپردازد. آواز ایرانی در جهان یک نمونه منحصر به فرد است که اگر مجری آن مسلط و توانا باشد، با کمترین ساز همراهی کننده و گاه حتی بدون ساز می تواند بر شنونده تأثیر عمیق بگذارد (نمونه 3).

**تمامی صوت ها در این برنامه به صورت آفلاین می باشد ونیازی به صرف وقت برای دانلود صوت ها نیست.

پس اگر دوست دارید آهنگ‌هایی گوش کنید که شما را موقع ناراحتی سرحال بیاورد به آهنگ‌های دستگاه ماهور گوش دهید. جلسه کانون آهنگسازان خانه موسیقی ایران با بررسی پرونده ها و اخذ آزمون از متقاضیان برگزار شد…. در کتب تاریخی به این موضوع اشاره شده است که خلفای راشدین حکومت اسلامی را پدید آوردند و بنی‌امیه این حکومت را به سمت جلال و شکوه بیشتر به‌حرکت درآوردند و مرزهای اسلام را تا سرزمین‌های دیگر توسعه دادند و تحت تاثیر فرهنگ ایران و بیزانس این حکومت را به امپراتوری بدل کردند. مجموعه این رخدادها در دوره خلفای اموی موجب این شد تا موسیقی بیش از پیش شکوفا شود. رواج اسلام در ایران باعث ایجاد پیوندی تازه و به تبع آن شکل‌گیری تمدنی اسلامی شد که هر کشور به نوبه خود در شکل‌گیری آن نقش داشت.

  • حركت می‌كند، بر اثر آن موسیقی تولید می‌شود و چنانچه نوع حركت انگشتان دست روی دسته‌ی ساز تغییر كند، فضای موسیقایی هم دگرگون می‌شود كه اصطلاحاً می‌گویند، دستگاه عوض شد.
  • در روایات آن دوران آمده است که ذوق هنری بهرام گور به حدی بوده است که چهارصد (و در بعضی از روایات حتی ۱۲۰۰۰ نفر) لولی و رامش‌گر (نوازنده و خواننده) از هند به ایران می‌آورد.
  • موسیقی ردیف دستگاهی امروز ایران از دورهٔ آقا علی‌اکبر فراهانی (نوازندهٔ تار دورهٔ ناصرالدین شاه) باقی مانده‌است.
  • در چنین حالتی معمولاً دانگ دیگری به دنبال دانگ نخست می‌آید، بدون آن كه فاصله‌ای بین آنها پیدا شود، شكل دو دانگ به هم پیوسته را نشان می‌دهد.
  • حتی ترانه‌های متعددی از موسیقی نواحی ایران در کوک هایی معادل شور اجرا می‌شوند.
  • در آنجا مورد حمایت الحکم اول که از خلفای اموی آندلس بود، قرار گرفت و حتی پس از مرگش جانشین او عبدالرحمن ثانی هم‌چنان به حمایت از او ادامه داد.

از آنجا که موسیقی به سبک سینه به سینه آموزش داده می‌شد و دستگاه‌ها و تجهیزات امروزی برای ضبط موسیقی وجود نداشت، باعث شد تا طی چند صد سال ملودی‌های شاد فراموش شوند. و از آنجادوباره به ماهور “سل” باز گشته اند این کار برای موسیقی دانی که به ردیف تسلط دارد ولی از موسیقی عملی بی اطلاع است نمونه ای از ذوق پردازی است. سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر در ۱۴ استان کشور برگزار خواهد شد …. او از جمله افرادی بود که شهرت زیادی نداشتند، اما به‌خاطر علاقه فراوان به موسیقی، آثاری را در این حوزه تالیف می‌کردند. بوزجانی ریاضی‌دان، منجم و دانشمند بود و کتابی به نام “مختصر فی فن الایقاع” را در موسیقی تالیف کرد . منصوربن جعفر زلزل، برادر همسر ابراهیم موصلی، موسیقی‌دان دیگری بود که بیشتر شهرتش مربوط به ابداع پرده‌ای در کوک سازهای ایرانی است و این پرده به نام او معروف شده است.

تا به امروز ده‌ها مقاله در باب مجله خبری اهواز موزیک کلاسیک غربی، کلاسیک ایرانی، مردمی ایران، مردم‌پسند در کنار نقد و بررسی کتاب‌ها و مقاله‌های علمی – پژوهشی حوزۀ موسیقی، منتشر کرده‌ایم. مطالعۀ نوشته‌ها و اشتراگذاری آن‌ها بزرگ‌ترین قدم شما در راه پشتیبانی از وب‌سایت ایران موزیکولوژی است. محمدبن ذکریای رازی (متوفی پیرامون 311 هجری) در کنار باقیِ علوم، از قافله موسیقی نیز جا نمانده است. این‌گونه که به‌نظر می‌رسد او با وجود شهرت در طب ظاهرا در آغاز عود می‌نواخته و با علاقه‌ای که به موسیقی داشته کتاب “فی جمل الموسیقی” را تالیف کرده است. ابومحمد اسحاق موصلی فرزند ابراهیم عودنواز، موسیقی‌دان، شاعر و خواننده ماهری بود.

http://dastchinflower.irاز سه اثری که به وی نسبت داده شده، تنها کتاب “اللهو و الملاهی” باقی مانده است. در عصرِ جاهلیت نشانه‌هایی از وجود موسیقی به‌ویژه در میان زنان و دختران عرب وجود دارد. اما در همین دوره می‌توان گفت که موسیقی بیشتر وابسته به شعر بوده است. اعشی‌بن قیس را نخستین فرد عربی می‌دانند که با رفت و آمد در دربار ایران و فراگیری موسیقی ایرانی و اندکی زبان فارسی، موسیقی را در آن دوران احیا کرده است. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه ها، تربیت نیروی متخصص و کاربلد در حوزه موسیقی و نوازندگی است.

دستگاه موسیقی ماهور


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها: